Omgevingsdienst Nederland

Omgevingsdienst Nederland adviseert en ondersteunt opdrachtgevers binnen de vakgebieden bouw, milieu, ruimtelijke ontwikkeling, energie & duurzaamheid.

Eyetractive ontwikkelt voor Omgevingsdienst Nederland een klantportal waarmee het aanmelden van nieuwe dossiers door opdrachtgevers gestroomlijnd wordt.

Dat geeft overzicht, zekerheid, en bespaart veel handmatig werk.

Oplossing

Technologie

Een efficiƫnt proces

Via dit klantportaal kunnen opdrachtgevers van ODN eenvoudig en gebruiksvriendelijk zaken aanmelden via een vast stramien. Dit resulteert bij ODN in een gestandaardiseerde manier van aanleveren en automatiseert een groot deel van de gegevensverwerking.

Na een initiƫle check worden de dossiers automatisch doorgezet naar de projectmanagementsoftware, zodat ze verder afgehandeld kunnen worden.

Self-service

Met het portal, genaamd ODN VTH, houden opdrachtgevers grip op al hun lopende en afgeronde dossiers. Zowel Omgevingsdienst Nederland als haar opdrachtgevers hebben overzicht over alle lopende en afgeronde dossiers.

Voor eenvoudige vragen is dus geen handmatig contact meer nodig. Statussen van dossiers kunnen direct opgezocht worden, en bovendien zijn aanvullingen en wijzigingen eenvoudig online door te geven.

Data-model & Prototype

Eyetractive helpt ODN bij het uitwerken en bijhouden van een efficient werkproces. Dat begint bij het helder krijgen van de datastructuur en benodigde routing rondom de interactie tussen ODN en klanten op het gebied van dossiers.

REST API Koppelingen

Om zo veel mogelijk handmatig werk te reduceren en tijd te besparen, koppelt het portal met de projectsoftware Teamleader.

Via een REST API worden dossiers automatisch doorgezet. Aan de hand van templates worden binnen de organisatie verdere werkgroepen gekoppeld en taken toebedeeld. En bij een statusverandering wordt de klant weer automatisch op de hoogte gebracht.

Let’s get the ball rolling.

Wil je ook 24/7 voor je klanten klaarstaan, en als kers op de taart tijd besparen met een klantportaal? Jan denkt graag met je mee.