Innovatie vereist
kennis. WhoKnowsWhat
brengt je in contact.

case WhoKnowsWhat

Je hebt een vraag, je weet dat de kennis ergens beschikbaar moet zijn, maar hoe vind je iemand die je verder helpt?

WhoKnowsWhat is een online platform dat je in staat stelt snel en eenvoudig in contact te komen met kennismakelaars bij kennisinstellingen, campussen en onderzoeksinstituten. Een kennismakelaar helpt je verder door je te koppelen aan experts binnen zijn netwerk en te zorgen dat je zoektocht niet doodloopt.

WhoKnowsWhat is ontstaan uit een samenwerkingsverband tussen:

Grensoverschreidend & meertalig

De focus van WhoKnowsWhat ligt op kennis in 9 uiteenlopende sectoren. Van Chemie en Energie tot Logistiek, Landbouw en Water. WhoKnowsWhat maakt een start in de Euregio en gaat vervolgens zijn werkgebied uitbreiden. Het platform, de zoekfunctie, en alle ingevoerde informatie omtrent kennismakelaars is voor gebruikers in twee talen beschikbaar: Nederlands en Engels.

Slimme en zelflerende zoekfunctie

Om zichzelf te onderscheiden van de concurrentie is WhoKnowsWhat voorzien van een geavanceerde zoekfunctie. Met deze zoekfunctie vinden gebruikers snel en eenvoudig de juiste kennismakelaars en organisaties voor het beantwoorden van hun vraag.

Stopwoorden, synoniemen en vervoegingen

De zoekterm wordt geanalyseerd. Veelvoorkomende stopwoorden uit de Nederlandse en Engelse taal worden gefilterd en de overgebleven woorden worden voorzien van synoniemen uit de database. Zelfstandige naamwoorden en werkwoordsvervoegingen worden teruggebracht naar de stam van het woord, zodat deze optimaal gebruikt kunnen worden in de zoekfunctie.

Filtering

Gebruikers kunnen hun zoekopdracht snel specifieker of algemener maken. In het overzicht van resultaten filteren ze real-time op basis van sectoren en spreektalen.

Matching

Profielen van Kennismakelaars worden in twee talen geïndexeerd. Een geanalyseerde zoekterm bestaat uit een set van woorden en synoniemen, die vervolgens ge-matcht worden op meer dan 20 verschillende database-velden van kennismakelaars en organisaties. Van bedrijfsnaam, plaatsnaam en provincie tot tekst in de profiel-omschrijving, vakgebieden en sectoren.

Ranking

Per gevonden kennismakelaar wordt een score berekend. Elke match op een specifiek veld zorgt voor toevoeging aan de score van die kennismakelaar of organisatie. De resultaten worden op deze manier op basis van relevantie gesorteerd.

eyetractive.nl